RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Напад на відому активістку в Одесі: з'явилися скандальні деталі і дані про злочинців

Названо ім'я організатора нападу на активістку Аліну Радченко в центрі Одеси.

Про це повідомляє Insider.

Так, на сайті Апеляційного суду Одеської області за пошуком за номером справи вдалося з'ясувати ім'я людини, який оскаржував своє відправлення в слідчий ізолятор за підозрою в організації нападу на Радченко.

"Ним виявився Палютін Віталій Миколайович. Фото саме цю людину, обіймався з Геннадієм Трухановим, демонструвала Радченко на засіданні ТСК. Це фото збігається з викладеним в профілі користувача П. В. Н. Тайсон в Facebook. Ініціали з назви сторінки співпадають з ПІБ Палютіна, а серед фото є багато фотографій з участю людини, зображення якого демонструвала Радченко. є й те саме фото з Геннадієм Трухановим", - пише видання.

19 грудня в Апеляційному суді Одеської області відбулося засідання щодо оскарження запобіжного заходу відносно передбачуваного організатора нападу на Аліну Радченко. Самого Палютіна в суд не доставили, однак, за словами прокурора і суддів, вдалося з'ясувати імена п'ятьох причетних до нападу осіб і встановити їх ролі.

Згідно з озвученою інформацією в ході засідання, з невстановлених мотивами, в невстановленому місці і в невстановлений час у громадян Палютіна Віталія, Волканова Костянтина та інших невстановлених осіб виник умисел на те, щоб побити Аліну Радченко.

Напад на Радченко недавно в черговий раз перекваліфікували на цей раз на статтю "загроза або насильство по відношенню до журналіста" (частини 1 статті 345-1 Кримінального кодексу). Слідчі вже вдруге отримали постанови на отримання даних від мобільних операторів.

А за тиждень до засідання Тимчасової слідчої комісії, згідно з тим же реєстром судових рішень, затримали трьох осіб, яким повідомили про підозру в нападі на Радченко. Двом з них, які, за версією слідства, були виконавцями, суд за клопотанням слідчого обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, третього ж відправили в СІЗО.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилося відео з розповіддю очевидця нападу на активістку Аліну Радченко в центрі Одеси.