RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

У аеропорту під Києвом пасажир напав на прикордонника: опубліковано відео

В аеропорту "Бориспіль" громадянин Марокко, який летів рейсом зі Стамбула, напав на прикордонника.

Відео інциденту опублікувала на YouTube Державна прикордонна служба України.

У відомстві нагадали, що в 2018 році у в'їзді на територію України було відмовлено майже 4650 потенційним нелегальним мігрантам, понад 100 з яких громадяни Марокко.

"Чергового марокканця, який не міг підтвердити мети своєї подорожі в Україну, виявили днями в міжнародному аеропорту «Бориспіль». Він прилетів рейсом зі Стамбула. У ході прикордонного контролю іноземець 1992 року народження заявив інспекторам Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ», що прямує на територію нашої держави за програмою обміну. При цьому він зазначав, що буде навчати українських дітей англійської та ще однієї мови, однак сам володіє англійською досить погано. Крім того, він не мав достатнього фінансового забезпечення, що визначено українським законодавством для іноземців. За результатами проведення контролю другої лінії прикордонники відмовили молодику в перетині державного кордону", - розповіли в прикордонній службі.

Після нападу на прикордонника пасажира затримали і відправили рейсом назад до Стамбула, заборонивши в'їзд в Україну на три роки.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні 2018 року двоє п'яних українців на мікроавтобусі, завантаженому борошном і макаронами, спробували прорватися через кордон з Білоруссю.