RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Бойовики на Донбасі застосували лазерну зброю: подробиці

У ніч на 9 лютого, бойовики так званої ЛНР використалии лазерну зброю на Донбасі в районі пункту пропуску Станиця Луганська.

Про це йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

"До 4-ї години ранку сьогодні, починаючи з 22:00, 8 лютого, в районі КПВВ "Станиця Луганська" прикордонні наряди по прикриттю дорожнього коридору фіксували з боку тимчасово окупованої території промені світло-фіолетового кольору з періодичністю кожні 2-3 хвилини. через особливості рельєфу місцевості, де знаходяться окупанти, і небезпеки використання оптичних і тепловізійних приладів точних місць виходу променя встановити не вдалося", - повідомили у відомстві.

Також підкреслюється, що підрозділи Держприкордонслужби зі складу Об'єднаних сил фіксували подібні випадки неодноразово. Протягом 2016-2018 років в ході несення служби ураження органів зору отримали п'ять військовослужбовців Краматорського прикордонного загону. Вони вели спостереження за російсько-терористичними військами, використовуючи оптичні прилади.

"Інформація про можливе використання російсько-окупаційними військами забороненої лазерної зброї спеціального призначення доведена до міжнародних і правозахисних організацій", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в жовтні 2018 року український прикордонник при виконанні службових обов'язків в районі Мар'їнки, Донецької області, отримав лазерний опік сітківки ока.