RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На острові Балі за збройне пограбування затримали українського "перевертня в погонах": фото і відео

На острові Балі затримали українця, який брав участь в пограбуванні і перестрілці.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Злочинцем виявився колишній слідчий закарпатської міліції, якого внутрішня безпека викрила у скоєнні злочину. Стало відомо, що після реформи він спробував пройти конкурсний відбір і стати поліцейським знову. Однак через скоєні в минулому злочинів, екс-міліціонера не допустили до лав поліції.

Рішення працівників внутрішньої безпеки підтвердило затримання чоловіки іноземними правоохоронцями за вчинення тяжкого злочину на острові Балі.

У березні 2015 року співробітники внутрішньої безпеки МВС України викрили окремих співробітників слідчого підрозділу Хустського міськвідділу УВМВС в Закарпатській області на причетність до пограбування і перестрілки.

"Було встановлено, що слідчі, працюючи над розслідуванням справи, не визнали речовими доказами автомобілі і реєстраційні документи, які були з явними ознаками підробки та заміненими номерними знаками кузова, а також - видали ці автомобілі особам, які не є власниками", - йдеться в повідомленні.

За матеріалами внутрішньої безпеки МВС Хустської міжрайонної прокуратури було розпочато кримінальне провадження за ст.365 (перевищення влади або службових повноважень), яке згодом перекваліфікували на 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Підозру у скоєнні злочину оголосили слідчому, майору міліції, а згодом обвинувальний акт направили в суд. Постановою Хустського районного суду на підставі ст.45 (в зв'язку з дійовим каяттям) Кримінального кодексу України чоловіка звільнили від кримінальної відповідальності.

"У 2017 році колишній міліціонер вирішив повернутися в правоохоронні органи і подав документи для проходження конкурсу на вступ до лав Національної поліції України. Однак, за результатами вивчення справи кандидата, Закарпатським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ поновлення його на службі було визнано недоцільним", - повідомляє прес-служба поліції.

Зрозумівши, що надіти погони знову не вдасться, екс-слідчий перейшов на протилежний бік закону.

Змовившись з двома громадянами Російської Федерації, закарпатець виявився на острові Балі. Співробітники місцевої поліції затримали його зі спільниками на скоєнні розбійного нападу на магазин, звідки вони, погрожуючи зброєю, викрали 900 мільйонів індонезійських рупій. При затриманні один із злочинців намагався чинити опір, тому поліції довелося стріляти на поразку.

Тоді правоохоронці затримали двох грабіжників. Ними виявилися громадянин Росії Георгій Жуков і громадянин України Роберт Хаупт. За повідомленням комісара поліції на Балі, під час обшуку їх кімнати в районі Кедонганан, Бадунг, поліцейські виявила сумку з грошима і зброю.

Чотирьом підозрюваним вдалося втекти на автомобілі, в даний момент вони знаходяться в розшуку, серед них, як стверджується присутня жінка 34 років.

Зараз колишній міліціонер з України перебуває у в'язниці Балі, чекаючи вироку суду. За місцевим законодавством за скоєний злочин йому загрожує не менше 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", 11 березня в Харкові на проспекті Московський сталася перестрілка, в результаті якої поранення отримав 30-річний чоловік