RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Силовики проводять в Одесі масштабну спецоперацію: фото та цікаві деталі

В Одесі силовики з Києва проводять масштабну спецоперацію з обшуками, у спраі фігурує призвіще кримінального авторитета з Чечні Халіда Мусаєва.

Про це написав 26 квітня на своїй сторінці в Facebook активіст "Автомайдану" Марк Гордієнко.

"В Одесу заїхала група слідчих з Києва, з київською "Альфою" і "Кордом". Більше 20 обшуків пройшли вчора і обшуки тривають і сьогодні. Група працює по ОПГ Халіда Мусаєва. Очікуються затримання і пред'явлення звинувачень дуже відомим людям в Одесі. Дуже і дуже... Вимагання, викрадення, тортури... Халід Мусаєв втік до Москви. Хтось в Ізраїль... Решта думає, що в судах все порішає", - зазначив активіст.

Пізніше він детальніше описав ситуацію в своєму блозі на місцевому сайті.

"Одесити хто в темі, знають, що ця людина (Мусаєв - ред) вважав себе не тільки "царем кримінального світу Одеси", а й людиною, яка підім'яла під себе правоохоронну і судову систему Одеси. Йому ВСЕ сходило з рук: відкрите рейдерство, побиття людей і навіть суддів, викрадення та катування бізнесменів. Особливо останні три роки... Постраждалі або боялися скаржитися в поліцію і СБУ, а ті хто намагався це робити, упиралися в глуху стіну", - пише Гордієнко.

Він зазначив, що в 2015 році Халід Мусаєв отримав замовлення з Чечні на викрадення картин з музею Верони. Викрадені картини за сприяння українських чиновників він перевіз в Україні.

"Далі картини повинні були переправлятися в Росію, де прикордонники Росії і ФСБ здійснили б операцію із затримання грабіжників, і мали розгорнути масштабну піар-компанію по дискредитації України. Тут щось пішло не так, і Халід Мусаєв вирішив не переправляти їх в Росію, можливо, здогадуючись про свою подальшу долю. Тому півроку ці картини перебували в Одесі і ОЗУ Мусаєва намагалося їх продати. Покупців не знайшлося, а кримінальний розшук Одеської області щільно вийшов на слід банди, документував їх пересування і перебування картин", - пише активіст.

Після цього, за його словами, Мусаєву вдається домовитися з силовиками, приховати вкрадене, щоб прикордонники заявили про гучну знахідку.

Як повідомляв "Апостроф", в Одесі затримали малолітніх зловмисників, які жорстоко били своїх жертв і обкрадали їх.