RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Під Чернівцями жінка півроку жила з трупом матері: подробиці

На Буковині жінка півроку приховувала смерть матері, живучи з трупом, щоб отримувати її пенсію.

Про це повідомляє ТСН.

У поліцію звернувся сільський голова, адже 90-річну бабусю ніхто не бачив вже кілька місяців. Але її дочка регулярно отримувала виплати.

"Бабуся зникла після Нового року, але дочка запевнила, що маму віддала подружці. Там за нею доглядають, а вона платить 3 тисячі гривень за це. В селі дочка з'являлася тільки раз на місяць, коли давали пенсію. Вона мала доручення від матері, а перед тим і від батька, який лежав в лікарні", - йдеться в повідомленні.

За словами листоноші Наталії Пужняк, згодом батько забрав довіреність від дочки. Саме тоді листоноша всерйоз занепокоїлася, що занадто давно не бачила бабусю.

"Ми знали, що орієнтовно в 20 числах вона постійно приїжджає в село на поштове відділення і отримує пенсію. Приїхали до неї на світанку, вона почала в грубій формі погрожувати. Але в кінці поліцейських на подвір'я таки пустила", - сказав начальник Заставнівського відділення поліції Петро Токар.

Жінка розповіла, коли мати померла, то вона просто віднесла труп в підвал. Тіло майже повністю розклалося, його виявили на сходах навіть не прикритим. Донька говорить, що мати сюди винесла разом зі співмешканцем. За її словами, зробила таке через безгрошів'я, тому що без маминої пенсії не могла б заплатити комуналку. Крім того, коштів на похорон вона нібито не мала.

Така новина шокувала всіх сусідів в окрузі. Вони заявили, що якби знали про таку біду, ніхто б не відмовив у допомозі. Але після скоєного жінці, яка ховала тіло, доведеться відповісти, ймовірно, це буде штраф. Тяжке покарання їй і спільнику, може загрожувати тільки в разі, якщо доведуть, що 90-річна бабуся померла не своєю смертю. Відзначають, що встановити це майже неможливо, тому що тіло пролежало занадто довго.

Як повідомляв "Апостроф", в одній з квартир Тернополя два роки пролежала тіло померлого чоловіка. Сусіди відчували запах, але думали, що це в підвалі здохло якась тварина.