RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​У травні українські бійці завдали значної шкоди бойовикам ДНР-ЛНР: опубліковані фото

Протягом місяця травня воїни ЗСУ нанесли бойовикам так званих ЛНР-ДНР значних втрат.

Про це повідомляє офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц" на своїй сторінці в Facebook.

"Ігноруючи Мінські домовленості в травні російсько-окупаційні війська кожен день провокували підрозділи ОС вогнем з різних видів зброї і калібрів, диверсійними групами і вогнем снайперів", - написав він.

Також Штефан уточнив, що за підсумками місяця в підрозділах російсько-окупаційних військ ЛНР-ДНР було ліквідовано близько 54 окупантів і прилизно 82 окупанта отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У той же час небойові втрати склали 11 окупантів (порушення заходів безпеки, смерть в результаті хвороби, ДТП), і 10 отримали поранення.

"Дана цифра може відрізнятися в більшу сторону в зв'язку з постійним приховуванням лідерами бойовиків і російськими військовими втрат. Куратори з РФ наказують систематично занижувати офіційну кількість загиблих і поранених, в зв'язку з низьким так званим призовом на "військову службу за контрактом" і не бажанням останнім часом захищати так звані кордони республіки", - зазначив офіцер ЗСУ.

За його словами, більшість бойовиків брали участь в бойових діях в перші роки війни, вже розчаровані ідеями "русского міра", Новоросії та звільняються з підрозділів російсько-окупаційних військ.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося кумедне попередження у бойовиків на Донбасі про небезпеку з боку ЗСУ.