RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Вирішіть нашу долю: бранець Кремля видав потужне звернення до Зеленського

Український бранець Кремля Павло Гриб звернувся до українського президента Володимира Зеленського та Верховної Ради з проханням вирішити нарешті долю політв’язнів путінського режиму.

Відповідне звернення опублікував в Facebook його батько Ігор Гриб в 21 день народження сина.

"Я, Павло Гриб, український патріот, засуджений за сприяння терористичній діяльності на шість років позбавлення волі, разом з усіма політичними полоненими, від імені усіх українських військових, політв’язнів путінського режиму, звертаюсь до української влади, Президента України, депутатів Верховної Ради, уряду України – вирішить нарешті нашу долю!", - написав Павло у своєму зверненні.

Він також нагадав, що з часу першого і поки єдиного обміну в’язнями з країною-агресором, коли було визволено з полону 3-е чоловік пройшло вже немало часу.

"Кількість політв’язнів, нажаль, тільки збільшується. Зараз їх більше 100 чоловік, які мордуються кожен день у ізоляторах і таборах від окупованого Криму до поселення Уптар, Магаданської області, за те, що в свій час кинули виклик ворогу і його агресії, нас змушують страждати, знущаються над нашою гідністю і нашим характером, провокують, всіляко тиснуть на нас, щоб ми здалися, зрадили і розчарувалися в тому за що боримось, у що віримо. Але не дивлячись на все, залишаємось вірними нашій ідеї і Батьківщині, за яку нам буде не шкода віддати найцінніше - наше життя", - додав в’язень Кремля.

Він, зокрема, закликав українців не бути байдужими і боротися за правду.

"Я закликаю і звертаюсь до громадськості, діячів культури, вояків, націоналістів, волонтерів і капеланів, земляцтв кожного краю, всіх небайдужих до нашої долі українців – не залишайтесь осторонь і не забувайте в’язнів! Скажіть своє слово про нас - дома, на роботі, в соціальних мережах, в ЗМІ. Треба донести правду про переслідування патріотів України спецслужбами Московії!", - написав Гриб.

Павло переконаний, що не дивлячись ні на що, ворога треба змусити звільнити полонених і політв’язнів, а потім закрити кордони з Росією і Білоруссю.

"Яке б розчарування в Україні не було, яка б влада на хвилі цього розчарування не прийшла, її обов’язок – звільнити полонених і політв’язнів, не допустити нових, закривши після цього державний кордон з Московією і Білорусією й розірвавши дипломатичні відносини з усіма ворожими країнами. Цього ми вимагаємо. Будь яка влада має нас чути. Будь яка інша політика в цьому напрямі, є державною зрадою. Ми так само переконані, що українські патріоти ні якої зради не допустять. Всі полонені та політв’язні на це сподіваються і вірять у перемогу.

Ми чекаємо офіційної реакції і головне дій влади. Час пішов. Пообіцяли – працюй", - написав бранець Кремля.

Як повідомляв "Апостроф", український в'язень Кремля Володимир Балух, який раніше оголосив голодування в російській колонії, не спить уже дві доби і не п'є води.