RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Вбити медиків і поранених: волонтер розповів про підлу тактику окупантів на Донбасі

Обстріл санітарного автомобіля Збройних сил (ЗСУ) на Донбасі, в результаті якого загинули старший матрос Сергій Майборода і сержант Ірина Шевченко, не є випадковістю.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив волонтер Серж Марко.

За його словами, Росія представила бойовикам велику кількість протитанкових керованих ракет (ПТКР).

"Це класична схема. Спочатку обчислюють, які польові дороги йдуть до позиції. Потім виставляють вогневу точку. А потім обстрілюють наші позиції, поки на місці не з'являються поранені. І коли на позиції приїжджають медики, щоб евакуювати поранених - накривають медевакуацію. ПТКР дуже добре для цього підходить. Розрахунок простий - вбити і медиків, і поранених. Це дуже важка втрата для підрозділу... Це цинічно, підло і порушує правила війни. Але коли росіян це хвилювало?" - зазначив Марко.

Також він відреагував на заяву Зеленського щодо даної атаки і підкреслив, що "українців вбивають, а гарант не може навіть не те що звинуватити, визнати роль Росії у вбивстві українських громадян".

Як повідомляв "Апостроф", бойовики цинічно спростовують свою причетність до обстрілу санітарного автомобіля ЗСУ 1 липня.

Раніше стало відомо, що 30 червня під час вечірнього патрулювання Верхньоторецька під обстріл бойовиків потрапили співробітники поліції, в результаті чого двоє патрульних були госпіталізовані.