RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Український боєць отримав важке поранення на Донбасі: з'явилися його ім'я і фото

5 липня в результаті обстрілу бойовиків на Донбасі поранення отримав український боєць Віталій Харченко.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Відзначають, що один зі снарядів окупантів потрапив в бліндаж, де перебували українські військові. Тоді отримали поранення різного ступеня тяжкості шестеро бійців. Одним з них виявився 20-річний житель Нижніх Торгаїв, військовослужбовець Збройних сил України Віталій Харченко. Хлопця і його побратимів евакуювали в медчастину міста Маріуполь. Потім Харченко перевели у військово-медичний клінічний центр Північного регіону (військова частина А3306), що в місті Харкові.

Стан бійця лікарі оцінили як важкий. За словами медиків, попереду тривале лікування і реабілітація.

Віталій народився і виріс в селі Нижні Торгаї Херсонської області. Закінчив Ніжнєторгаївську загальноосвітню школу I-III ступенів. Після школи відслужив строкову службу. У березні 2019 року підписав контракт для проходження служби в Збройних силах України.

Родичі та друзі звертаються до всіх небайдужих людей з проханням допомогти врятувати хлопцеві життя. Кошти на лікування Віталія Харченка можна перерахувати на картку ПриватБанку 5168 7422 3278 2452 (Харченко Іван Григорович - старший брат Віталія).

Як повідомляв "Апостроф", колишній "міністр оборони ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркін) розповів про масштабні втрати бойовиків останнім часом.