RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

До зіткнення Нібіру з Землею залишилася доба: правда і вигадки про швидкий кінець світу

Прихильники версії про кінець світу в результаті зіткнення нашої планети з планетою Нібіру нагадують, що трагедія станеться вже 12 серпня.

За їхньою версією, в цей день Нібіру і Земля зблизяться на мінімальну відстань, проте в NASA такий розвиток подій виключають, адже Нібіру є лише міфічної планетою.

Вперше про Нібіру заговорили ще в 12 столітті до нашої ери. Тоді вважали, що це зірка, яка асоціювалася з богом Мардуком.

У 1976 році опублікували книгу письменника Захарії Сітчина "Дванадцята планета", в якій він доводив існування Нібіру. За його версією, після зіткнення Нібіру з планетою Тіамат сформувалися Земля, Місяць і пояс астероїдів і комет.

Автор книги стверджував, що Нібіру мала наблизитися до Землі на найкоротшу відстань 21 грудня 2012 року, після чого теорія стала однією з улюблених у цінителів конспірології і прихильників різних теорій наближення кінця світу.

Тим часом в NASA запевняють, що ніякі смертельні об'єкти не наближаються до Землі на величезній швидкості, хоча в мережі починають панікувати через те, що 12 серпня Нібіру може знищити нашу планету.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з'явився смішний прогноз швидкого кінця світу .