RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Стрибали на побитих бранцях: як бойовики в Донецьку знущалися над українцями

Проросійські бойовики жорстко знущалися над полоненими українцями, яких звозили в будівлю СБУ в Донецьку.

Як розповів в інтерв'ю "Апострофу" колишній полонений український військовий Андрій Скачков, його збивали з ніг і ставили на коліна, а потім показували відео як Донбас нібито обстрілюють "карателі".

"Нас було 109 чоловік, всіх відвезли до Донецька, в підвали будівлі СБУ. У перші ж дні полону нас знімало російське ТБ. Можливо, вони мимоволі нас врятували - нас не завалили, оскільки ми засвітилися в кадрі.

Я відразу сказав, що з Донецька. Хотів їм показати, що не всі такі, як вони. У підсумку, ставилися до мене як до "зрадника", діставалося дуже сильно. "Програма" була одна і та ж: щоденні денні допити і вечірні розваги. Прийдуть сепари: "Донецькі є? Ну, пішли" і починалося. Мене збивали з ніг, щоб я впав на коліна, ставили відео, де Донбас нібито обстрілюють "карателі", потім "бабах". І або сам скочуюсь в підвал, або заносять", - сказав він.

За словами військового, одного разу його побила жінка з дитиною на руках.

"Підійшла жінка з дитиною на руках встала на мене і почала стрибати. Мабуть, чиясь дружина. Вони в колишній будівлі СБУ жили цілими сім'ями, виїхали зі Стрілковим-Гіркіним, переобладнали кабінети під кімнати.

У якийсь момент їм набридло нас бити. Але не всім. Але частіше витягали когось просто поговорити. Одного разу висмикнули мене: "У тебе 10 хвилин зібрати групу і під твоїм командуванням в аеропорт в бій. Даємо карабін і три патрони". Я не зрозумів, для чого вони це запропонували, на той момент почувався овочем", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Навколо нас стояв густий запах крові - очевидець про боях під Іловайськ.