RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Пожежа в одеському "Токіо Стар": поліція вручила підозру

Прокуратура повідомила про підозру головному інженеру одеського готелю "Токіо Стар" , в якому під час пожежі в ніч на 17 серпня загинули 9 осіб.

Про це повідомляє інформагентство УНІАН, посилаючись на отриману інформацію від прес-служби поліції.

Посадова особа підозрюється в порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (частина 2 статті 270 Кримінального кодексу України). Встановлено, що з 2009 року цей громадянин фактично відповідав за справність систем і підбір працівників, які повинні були ремонтувати сантехнічне та електричне обладнання. Він також керував роботою цих людей.

Як зазначається, разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за дотримання пожежної безпеки в готелі. У своїй діяльності зазначені особи підпорядковувалися безпосередньо власникам закладу.

Згідно з перевірками органів Державної служби з надзвичайних ситуацій, господарська діяльність закладу роками велася з істотними порушеннями пожежної безпеки, і в 2012 році через це роботу готелю зупинили.

За даними прокуратури, протягом 2013-2018 років, щоб перешкодити перевіркам контролюючих органів і припиненню незаконної діяльності готелю, власниками був здійснений ряд угод з метою забезпечення діяльності цього закладу під виглядом нових суб'єктів господарювання.

У липні поточного року в готелі неодноразово спрацьовували автомати захисту електрообладнання, однак заходи для встановлення причин неполадок і їх усунення не вживалися. В результаті сталася пожежа.

Нагадаємо, вогонь спалахнув в готелі в ніч на 17 серпня. Займання сталося на другому поверсі, його площа становила 200 квадратних метрів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що власник готелю Вадим Чорний вже знаходиться під вартою .