RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Отримав струс мозку: під Черкасами підлітки по-звірячому побили однолітка в школі, відео

Під Черкасами школярі побили свого однолітка, учня 7-го класу прямо під час уроку, в результаті чого хлопчик потрапив до лікарні зі струсом мозку.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

Мама Артема плаче в коридорі лікарні, але жінка не хоче, щоб її сльози бачив син.

"Це в сьомому класі струс мозку, а в дев'ятому - вони йому голову проломлять або кістки будуть ламати?" - каже мама хлопчика.

Сам хлопець в гарному настрої, тому що лікарі нарешті відпускають його додому. У дитячій обласній лікарні школяр пролежав 10 днів. Сюди він потрапив після сутички з учнями паралельного класу.

"Завжди зачіпали мене, що у мене телефон не такий, що я не так одягнений, зачіска у мене не така", - говорить Артем Корнієвський.

Троє школярів на зведеному уроці трудового навчання образами не обмежилися - за словами Артема, один з них його вдарив і душив, поки двоє інших тримали. Учитель в цей час був в класі - зі слів потерпілого, в декількох метрах від бійки.

"Закрита черепно-мозкова травма. Струс головного мозку. Поступив зі скаргами на головний біль, нудоту, напередодні була температура, не міг довго заснути", - розповіла дитячий лікар-невролог Лілія Липова.

Дитину виписують з лікарні і журналісти разом з Артемом їдуть в Городище - в школу, де все сталося. Кривдникам хлопця по 13 років, тому мати написала заяву в поліцію на їх батьків.

"Кілька разів дзвонив батько хлопчика, який завдав травму, і один раз приїжджали батьки інших дітей, просили забрати заяву. Але ніхто не заїкнувся, щоб підтримати фінансово дитину в реабілітації", - говорить Наталя Корнієвська.

Місцева поліція розслідує справу. Батькам учасників бійки загрожує штраф - 400 гривень, але і це під питанням. Адже правоохоронці кажуть, ще потрібно зібрати докази. Артем розповів, що в школі його труять з п'ятого класу, однак ні вчителі, ні директор не хочуть цього помічати.

Після приїзду журналістів, мамі хлопчика подзвонили батьки кривдників і запропонували грошову винагороду - замість попросили забрати заяву з поліції. Мама хлопця планує перевести Артема в іншу школу.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в одній зі шкіл Кропивницького школярі жорстоко побили третьокласника: дитину госпіталізували зі струсом мозку.

Також під Києвом підлітки жорстоко побили однокласника.