RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Дитина померла, а лікарі пішли на вихідні: в Тернополі сталася страшна історія в пологовому будинку

В одному з пологових будинків Тернополя молода жінка втратила дитину на дев'ятому місяці вагітності через байдужість лікарів.

Про це розповідає "Апостроф" з посиланням на "Факти".

Про трагедію розповіла подруга породіллі, яка в цей час лежала в палаті в тому ж пологовому відділенні.

За її словами жінка звернулася до лікарів за допомогою 27 березня, коли відчула, що дитина перестала рухатися.

"Приблизно о 14:45 Катя прийшла на прийом, а о 15:00 лікарі заявили їй, що у них закінчився робочий день і тепер потрібно почекати аж до понеділка. Правда, подрузі встигли зробити УЗД. На знімку було добре видно, що дитина двічі оповита пуповиною навколо шиї. Проте лікар почав заспокоювати Катю, що нічого серйозного не сталося", - розповіла дівчина.

За її словами, подругу поклали у відділення патології вагітних. І незважаючи на те, що жінка просила зробити кесарів розтин, їй відмовили і сказали чекати до понеділка. У суботу до неї прийшов черговий лікар, серцебиття малюка прослуховувалося слабо, рухів дитини жінка не відчувала. Однак медики заспокоїли її тим, що таке буває, коли плід великий, а мама невисокого зросту.

"У суботу до Каті більше не підійшов жоден лікар. У неділю подрузі ще двічі робили КТГ. Вранці серцебиття дитини ще прослуховувалося. А вже ближче до вечеру - результати показали, що серце плоду більше не б'ється. Констатували смерть", - розповіла жінка.

Коли сталася трагедія, лікарі стали більш активними, з дому визвали "узиста", прийшов черговий лікар.

"Катя плакала, а він сказав: "Не реви. Так буває. Не ти перша, не ти остання", - передає слова лікаря подруга дівчини.

Після цього жінку з мертвою дитиною всередині ще протягом трьох діб тримали в пологовому відділенні.

"Мертвий плід три доби знаходився всередині Каті. Її оглядали, робили якісь процедури. Начебто кололи медикаментами, які затримують розкладання плода. І тільки через три доби Каті простимулювали пологи. Була дівчинка. Тільце віддали чоловіку", - розповіла страшні подробиці подруга.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися нові подробиці смерті 19-річної породіллі Аліни Чуприни, яка раптово померла після кесаревого розтину під Черніговом.