RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Десятки українців не можуть повернутися додому з Іраку: відео та скандальні деталі історії

Десятки громадян України так і не змогли покинути Ірак, незважаючи на те, що з цієї країни в Україну вилітає літак за своїми громадянами.

Як повідомляє "Апостроф" з посиланням на агенство "АР News", з Іраку на батьківщину вже більше місяця не може повернутися 41 українець.

Незважаючи на всі прохання громадян України, до Києва літак з Іраку прибуде порожнім.

Стривожені українці звернулися в посольство з проханням доставити їх цим рейсом на батьківщину, але Україна схвалила приліт цього літака порожнім, про що повідомила одна з громадянок України.

"Україна схвалила приліт літака до Києва порожнім. Нам не дозволяють повернутися додому! У посольстві України в Іраку сказали, що зі свого боку зробили все можливе, але українська сторона перешкоджає нашому поверненню ", - розповіла дівчина.

За її словами, тип дозволу на переліт - односторонній і авіакомпанія не має право продати їм квитки. У ситуацію могла втрутитися українська влада, але вона не дозволила двосторонній тип продажу квитків.

Українці вже посилали заяви з проханням про допомогу в Офіс Президента, МЗС та інші структури, але відповіді не отримали. При цьому люди кажуть, що самі готові платити за квитки.

Нагадаємо, що не менше 80 українців опинилися замкнені на лайнері El Venizelos, де, за попередніми даними, були виявлені випадки коронавірусу Covid-19.