RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Вибивали" гроші: під Києвом розгорівся гучний скандал через тести на коронавірус, фото

У Білій Церкві розгорівся скандал через тести на коронавірус - у 17-річної дівчини вимагали за них чималу суму.

Про це в соцмережах написав український офіцер Анатолій Штефан (Штірліц) і мама дівчини Тетяна Панова.

"Молода дівчина приїхала в лікарню номер 3 м. Біла Церква. Відразу їй запропонували пройти тест на COVID який коштує увага - 429 грн., Відразу підсунувши їй заяву про "благодійну допомогу", так як тест якщо є на те підстави і підозра - безкоштовний . Після того як мати підняла шум гроші дівчині повернули. От скажіть як же без мату коментувати ці дії людей в білих халатах? ми скрізь пишемо, підтримуємо, ми всюди допомагаємо, а тут знову черговий бізнес-проект на який я теж одного разу мало не потрапив, тому і вирішив написати. Суми вони самі придумують, в основному дивлячись як хто одягнений ", - пише Штефан.

За словами матері дівчини, гроші їй повернули тільки після того, як вона підняла шум в лікарні. Спочатку медики наполягали, що це був добровільний внесок, і дуже не хотіли давати чек. Однак отримавши його, жінка була здивована, адже там вказана сума 429 грн. Однак у її дочки взяли 500 грн і здачу не віддали.

Під постом Анатолія Штефана, мама ще однієї дитини, яка проходить лікування в цій самій лікарні також повідомила, що їй і її дитині потрібно платно пройти цей тест, без якого не проведуть операцію синові.

Як повідомляв "Апостроф", в Національному інституті раку та дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" від сімей онкохворих дітей вимагають проходження платних тестів на виявлення коронавірусу, що викликає COVID-19.