RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Хотів потрапити в Раду: стало відоме прізвище афериста, який торгував топ-посадами в Харкові

Стало відоме прізвище афериста, який є підозрюваним у справі про продаж посад керівників Харківської ОДА та обласної податкової.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання NewsRoom.

За інформацією правоохоронців, аферистом є Василь Собченко, який раніше працював в силових структурах, а в 1991 році став директором державної комерційно-виробничої фірми "Тайга".

Підприємство займалося заготівлею та доставкою лісоматеріалів. Серед основних клієнтів були росіяни. У РФ фахівці "Тайги" будували будинки та промислові об'єкти.

Також компанія була причетна до реконструкції різних будівель в Києві.

У 2007 році фігурант планував балотуватися у Верховну Раду від "Блоку Юлії Тимошенко". Проте реєстрація Собченка та його бізнес-партнера Андрія Воліка була відмінена буквально за два тижні до голосування.

Собченка затримали 2 червня ресторані на проспекті Науки в Харкові як одного з фігурантів справи про можливий продаж посад голів Харківської ОДА та обласної податкової.

В рамках цієї угоди двоє чоловіків, за даними слідства, планували отримати 1,1 млн доларів. Вирішується питання про оголошення фігурантам підозри за статтею 190 Кримінального кодексу ("шахрайство в особливо великому розмірі").

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат з фракції "Слуга народу" Гео Лерос звинуватив брата керівника Офісу президента України Андрія Єрмака в тому, що він нібито "торгує" державними посадами, і опублікував відповідні відео.