RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Побиття активіста біля суду у справі Стерненка: в поліції вказали на важливий момент

У понеділок, 15 червня, в Києві біля Шевченківського суду, де розглядають справу одеського активіста Сергія Стерненка, якого підозрюють у скоєнні вбивства і незаконному носінні холодної зброї, відбулися зіткнення, під час яких поліцейські побили активіста.

Інцидент в ефірі "Апостроф TV" прокоментував прес-секретар МВС Артем Шевченко.

АПОСТРОФ TV - ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ПРЯМИЙ ЕФІР

За його словами, поліцейські мають право застосовувати силу для того щоб зупинити сутичку, однак, якщо повноваження перевищені - на винних чекає службове розслідування.

Шевченко висловив упевненість в тому, що якби акція була б мирною, як це і було заявлено, поліцейським взагалі б не довелося застосовувати силу. А так як, за його словами, було правопорушення, правоохоронцям довелося втрутитися.

"Якщо тільки починаються конфлікти, хтось починає з'ясовувати стосунки, штовхатися, безумовно поліція це припиняє і під час припинення може використовувати фізичну силу. Якщо не дай Бог під час її використання буде перевищення, то буде службове розслідування", - наголосив прес-секретар МВС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали вражаючий кадр, на якому видно, як поліцейський б'є ногою активіста під час зіткнень в Києві 15 червня, біля Шевченківського суду, де розглядають справу одеського активіста Сергія Стерненка.