RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Вимагав 2,6 млн грн: подробиці затримання "слуги народу", фото

6 травня, співробітники СБУ затримали під час отримання хабара голову Димерської ОТГ (Київська область), представника партії "Слуга народу" Володимира Підкурганного. Йому повідомили про підозру в шахрайстві скоєному в особливо великих розмірах за попередньою змовою.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, голова ОТГ разом з депутатом районної ради та посередником намагалися заволодіти грошима потерпілого, запевнивши, що можуть допомогти вирішити питання з виділенням земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Вони нібито планували змінити цільове призначення на землі промислового виробництва для здійснення підприємницької діяльності, хоча насправді не збиралися цього робити. Свої "послуги" вони оцінили в 2,6 млн гривень. Отримати гроші вони хотіли частинами.

При отриманні посередником другій частині коштів в сумі 800 тисяч гривень, їх затримали в порядку ст. 208 КПК України. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", 12 квітня, в Одеській області правоохоронці зловили на хабарі начальника одного з відділень територіального центру Міністерства оборони України.