RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Його називали "сірим кардиналом політики": в Дніпрі помер колишній народний депутат України

У Дніпрі в віці 61 року 28 травня помер народний депутат Ради VII скликання, колишній глава МВС і заступник начальника СБУ Дніпропетровської області Іван Ступак.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці "Закон і Честь".

"З великим сумом вимушені повідомити, що засновник і беззмінний глава Правозахисного союзу "Закон і Честь" Іван Іванович Ступак помер сьогодні, 28 травня 2021 року. Про місце і час прощання буде оголошено пізніше", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, під час роботи в держорганах Ступака за очі називали "сірим кардиналом дніпропетровської політики". Почавши свій шлях з роботи слюсарем з ремонту автомобілів, йому вдалося стати першим заступником СБУ Дніпропетровської області.

У 1985 році Ступак закінчив вищу школу КДБ СРСР. У 2002 - 2005 роках обіймав посаду заступника начальника Управління СБУ в Дніпропетровській області. У 2007 - 2008 роках був головою МВС України в Дніпропетровській області. У 2008 - 2010 роках обіймав посаду заступника голови обласної ради по виконавчому апарату, а в 2010 - 2012 роках працював заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

У 2012 році був обраний народним депутатом від "Партії регіонів" по одномандатному мажоритарному виборчому округу №26. Обіймав посаду голови підкомітету з питань законодавства про адміністративні правопорушення та організації охорони громадського порядку і громадської безпеки Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Як повідомляв "Апостроф", 28 травня в Єгипті після невдалого дайвінгу помер колишній глава Служби зовнішньої розвідки Віктор Гвоздь.