RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

3 жовтня

Всі новини

Вибухи на військових складах в Калинівці: Венедиктова назвала основну причину

Чотири роки тому в Калинівці Вінницької області вибухнули склади з боєприпасами. Збитки в результаті знищення боєприпасів склали понад 5,9 млрд грн, крім того, було пошкоджено об'єкти на території військової частини та будинки місцевих жителів. Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова зв'язала інцидент в Калинівці з аналогічними подіями в Врбетіце (Чеська Республіка).

Про це вона написала в Facebook.

"Версія вчинення вибуху на 48-у арсеналі шляхом проникнення сторонньої особи на територію частини та установки вибухового пристрою підтверджується отриманими доказами та висновками вже отриманих та долучених до матеріалів провадження судових експертиз, протоколами проведених негласних слідчих (розшукових) дій, допитів свідків та оглядів", - йдеться в повідомленні.

Чиновниця зазначила, що з огляду на бойові дії на тимчасово окупованих територіях України, ретельно проводиться збір доказів, які вказують на те, що підпали та вибухи на українських складах було здійснено диверсійно-розвідувальними групами РФ або терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР".

Також вона згадала запит, спрямований в компетентні органи Чеської Республіки, щодо вибухів на складах з боєприпасами, які відбулися у 2014 році в Врбетіце.

Нагадаємо, на складі артилерійського озброєння недалеко від міста Калинівка на Вінниччині пожежа розпочалася 26 вересня 2017 року. Військова прокуратура почала розслідувати вибухи боєприпасів на складі під Калинівкою як диверсію.