RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Був на волосині від смерті: українці у Середземному морі врятували англійського письменника, фото

У неділю, 7 листопада, екіпаж вантажного судна MSC Sheila, що складається з громадян України, врятував англійського письменника після корабельної аварії.

Фотографії чудового порятунку опублікував Telegram-канал "Одеса INFO".

Судно йшло з Туреччини до Ізраїлю, коли отримало сигнал лиха. Моряки виявили маячок рятувального плоту, на якому був громадянин Великобританії. Письменник вирішив поплавати на своїй яхті Середземним морем, але вона зазнала аварії.

За словами британця, його яхта натрапила на невідомий предмет, внаслідок чого пробила борт і затонула за лічені хвилини.

Потерпілому довелося дрейфувати на рятувальному плоту з 12-ї ночі до 5-ї ранку.

Близько 8 години моряки передали чоловіка співробітникам берегової охорони Туреччини. Британець під час розповіді про подію і плакав і сміявся, показуючи весь спектр емоцій.

“Врятована людина відчувала тисячі різних почуттів та емоцій. Ось що означає бути на волосині від смерті”, – зазначив член екіпажу.

Більшість екіпажу MSC Sheila, зареєстрованого в Панамі, складається з жителів Одеси та Чорноморська. Інші моряки прописані в Маріуполі та Херсоні.

Раніше ми писали, що на стоянці в порту Читтагонг (Бангладеш) на борту суховантажного судна AP Astarea один за одним померли два українські моряки. При цьому видимих причин смерті не було.