RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Повісився на простирадлах: у СІЗО Харкова сталася трагедія із 17-річним ув'язненим

У Харківському СІЗО ув'язненого підлітка знайшли повішеним у камері на простирадлах. За попередніми даними, він скоїв самогубство.

Про це повідомив прес-секретар обласної прокуратури Дмитро Чубенко, інформує “Newsroom”.

Трагічна подія сталася вранці у середу, 2 лютого. Хлопця виявив інспектор ізолятора під час обходу. Простирадла були закріплені на внутрішній решітці вікна.

О 6:18 було подано сигнал “Тривога”, і до камери прибув черговий фельдшер, який почав реанімувати ув'язненого. Потім на виклик приїхала бригада швидкої допомоги. О 6:35 медики констатували біологічну смерть пацієнта.

Повідомляється, що неповнолітній залишив передсмертну записку, в якій просив вибачення перед рідними. Крім нього в камері перебували ще двоє ув'язнених 16 та 17 років. Судмедексперти не виявили на тілі загиблого тілесних ушкоджень, які могли б свідчити про насильницьку смерть, тому вважають, що він скоїв суїцид. Проте тіло направили на розтин.

Хлопець родом із міста Лозова у Харківській області. У липні 2020 року його звинуватили у скоєнні крадіжки, але пізніше звільнили від відбування покарання із випробуванням терміном на два роки. Однак незабаром підліток знову вчинив кримінальні правопорушення, пов'язані з крадіжкою, пограбуванням та шахрайством. У СІЗО він перебував із 29 квітня 2021 року.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (навмисне вбивство) Кримінального кодексу України. Також правоохоронці перевірять дії посадових осіб ГУ “Харківський слідчий ізолятор” за ч. 2 ст. 367 ККУ (“недбале ставлення до виконання своїх службових обов'язків”).

Раніше ми писали про дивні смерті солдатів у частині, де служив дніпровський стрілок Артемій Рябчук.