RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Російські нацисти захопили та пограбували конвой на Маріуполь

У суботу, 12 березня, російські окупанти розікрали гуманітарний конвой із Запоріжжя до Маріуполя, який уже вп'яте намагається доїхати до маріупольців, які потребують допомоги.

Про це пише голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух на своєму каналі в Telegram.

"Гуманітарний конвой, що вирушив до Маріуполя, на всьому шляху слідування, який контролюється російськими військами, на кожному блок-посту до населеного пункту Токмак розкрадався російськими окупантами, які насильно вилучали продукти харчування, одяг, предмети особистої гігієни", - зазначив він.

Як повідомив Старух, у Токмаку орки взяли конвой під супровід і станом на 18:00, 12 березня, було зазначено проходження головою колони населеного пункту Зеленівка у Приморському районі у бік Бердянська.

Крім того, при спробі обійти зірваний міст, інший конвой зіткнувся з бойовою позицією орків, що не пропустили його. Гумконвой зупинився поблизу Каменського. Людей евакуювали в пішому порядку.

Нагадаємо, в Запорізькій області танк нацистів переїхав машину з людьми, внаслідок чого загинули троє людей, у тому числі хлопчик, який згорів у палаючій машині.