RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

На порозі Третьої термоядерної: на які ще чотири країни може напасти Росія

Російський диктатор Путін цілком імовірно може вторгнутися в Молдову та країни Балтії за умов окупації півдня України та невтручання НАТО у повномасштабну війну. Таким чином, у світі виникне Третя світова війна, яка стане термоядерною.

Такі припущення висунув американський історик-дослідник сучасної Росії та доктор історичних наук Юрій Фельштинський.

Фельштинський неодноразово говорив, що участь НАТО у повномасштабній війні РФ проти України неминуча. Зокрема, Альянс використовує одну з форм захисту - санкції проти країни-терориста Росії, однак цього недостатньо.

"Якщо Путіна там (в Україні, - ред.) не зупинять, він вийде до Придністров'я, де вже зосереджено російські війська, і розпочне захоплення Молдови, військові можливості якої порівняно з українськими принципово менші", - наголосив історик.

У такому разі, за словами Фельштинського, НАТО зобов'язане втрутитися в повномасштабну російсько-українську війну на території України всіма своїми силами, попри погрози Путіна, щоб недопустити Третю світову термоядерну.

"Якби Путін готовий був розпочати конфронтацію з НАТО, він давно б це зробив. Він мав для цього багато приводів, наприклад, з останніх - вступ до НАТО Фінляндії та Швеції. Тож не йдеться про порятунок Молдови. Йдеться про порятунок України та запобігання розширенню зони військових дій на територію Молдови. А насправді йдеться про призупинення війни, яка може перетворитися на Третю світову термоядерну", - пояснив Юрій Фельштинський

У ситуації, коли НАТО не втрутиться у війну РФ проти України, дасть Путіну захопити Україну та Молдову, існуватиме два сценарії: втомлений російський диктатор зупиниться й спочиватиме на лаврах або ж вирушить далі, тобто спробує окупувати Литву, Латвію та Естонію.

"Отже, зіткнення з НАТО все одно неминуче. І краще вступити в цю битву вже в Україні та прийти на допомогу українській армії, що воює, ніж чекати її розгрому і виходу російських військ до кордонів Румунії. А в сценарій про втомленого пітона (Путіна, - ред.) я не надто вірю. Хоча багато хто саме на нього і розраховує", - резюмував історик.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що історик Юрій Фельштинський оцінив можливість усунення Путіна від влади.