RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Окупанти знизили кількість атак та посилили режим на окупованих територіях: зведення Генштабу

Триває 414-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби на них було відбито понад 45 атак (днем раніше їх було понад 72), найзапекліші бої йдуть за Мар’їнку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби 12 квітня росіяни завдали 2 ракетних та 32 авіаційних удари, здійснили понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі. Є загиблі і поранені серед цивільних громадян. 2 російські ракети, випущені із ЗРК С-300, влучили в об’єкти цивільної інфраструктури міста Слов’янськ.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Окупанти обстрілювали населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали 7 населених пунктів Харківської області.
  • На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. З артилерії обстрілювали населені пункти Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує намагатися взяти під повний контроль Бахмут. Протягом минулої доби безуспішно наступав в районі північніше Хромового, біля Богданівки і Предтечиного. Від ворожих обстрілів постраждали також населені пункти.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках окупанти без успіху наступали в районах населених пунктів Сєверне, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області. Також обстрілювали населені пункти.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, обстрілював населені пункти.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися та обстріляв понад 35 населених пунктів.

Читайте також: Витік даних із Пентагону може зіграти проти Росії - Микола Маломуж

У окупованому населеному пункті Графське Волноваського району Донецької області, та навколо, росіяни збільшили кількість блокпостів та патрулів. Ворог активно проводить фільтраційні заходи місцевого населення.

У Благодатному Донецької області, побоюючись витоку інформації про місця розташування своїх підрозділів, загарбники обмежують маршрути руху таксистам, в’їзд місцевим жителям дозволено виключно за наявності реєстрації.

Українська авіація за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також, наші захисники збили 2 ворожих БпЛА типу "Орлан - 10".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів противника, а також 1 ворожу радіолокаційну станцію.

Як розповідав "Апостроф", США здійснять додаткове постачання озброєння в Україну, зокрема БМП Bradley та танки Abrams.

  • Вас також може зацікавити:

Чорнобаївка №2: боєць ЗСУ розповів, чого очікувати від росіян у районі Вугледару

Удар по Кремлю та смерть Зеленського: розвідка США розглядала 4 сценарії війни в Україні

"Лінія Путіна": чому росіяни не витримають контрудара ЗСУ на південному напрямку