RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

ЗСУ просунулись в районі Роботиного та Урожайного: оновлена карта

Після звільнення Урожайного Донецької області українські війська продовжують просуватися на цьому напрямку, а також мають успіхи на Запоріжжі.

Про це свідчить оновлена карта DeepState.

На карті видно, що в результаті активних наступальних дій Збройних Сил є успіхи в районі населеного пункту Роботине на Запорізькому напрямку. Окрім цього оновлено ЛБЗ на Бердянському напрямку в районі населеного пункту Урожайне, а саме успіхи Сил оборони на північному сході від селища.

На карті червоним кольором позначено окуповані території, зеленим - звільнені, а блакитним - просування українських військ.

Читайте також: Українські морпіхи показали, як звільняли Урожайне на Донеччині: окупанти в паніці тікали, відео

Нагадаємо, 16 серпня українські військові звільнили селище Урожайне, яке є одним з вузлів опору другої лінії оборони російської армії на півдні Донбасу. За словами керівника безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павла Лакійчука, неможливо було просуватися далі у цьому напрямку, не звільнивши цей населений пункт.

Про те, що російські війська втратили контроль над селищем Урожайне на заході Донецької області (Великоновосілківська селищна громада Волноваського району), 13 серпня пише військовий оглядач Костянтин Машовець, і це станом на неділю зафіксовано на мапі DeepState.

14 серпня з’явились обережні офіційні дані від ЗСУ. Під час включення з Military Media Center заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр, розповіла, що українські війська ведуть наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Раніше ми писали, що Зеленський анонсував "потужні речі" для України.

  • Вас може зацікавити:

Росія знову завдала удару по Україні "шахедами": що відбувається на передовій та в тилу

Три країни готують нову "зернову угоду": озвучена дата укладання

Історичне рішення щодо F-16: ЗСУ отримають особливі літаки і підготовлених пілотів