RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На Буковині співробітник ТЦК відкрив вогонь у землю - в чому причина конфлікту

Співробітник ТЦК під час конфлікту з цивільними був змушений застосувати табельну зброю.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

Зокрема, у соціальних мережах з'явилося відео конфлікту працівника ТЦК із цивільними у Чернівецькій області. Голос за кадром стверджував, що військовослужбовець нібито першим напав на звичайних громадян. Ба більше, працівник ТЦК був змушений застосувати табельну зброю та закликав цивільних відійти від нього на безпечну відстань.

Читайте також: Абсурд дня: ТЦК надіслав повістку померлому футбольному журналісту

Після того, як працівник ТЦК був змушений застосувати табельну зброю, декілька цивільних чоловіків повалили його на землю та намагалися вибити в нього з рук пістолет. Обурений військовослужбовець зазначив, що викликає на місце поліцейських, та за мить сів до своєї автівки.

Скандал вже прокоментували у Чернівецькому обласному ТЦК. Відомство стверджує, що у населеному пункті Чорногузи під час здійснення мобілізаційних заходів група цивільних напала на працівника військкомату. Транспортний засіб військового заблокували, а по відношенню до самого працівника ТЦК застосували силу.

"Військовослужбовець з метою захисту свого життя та здоров'я, здійснив постріли в землю, в результаті чого ніхто не постраждав. На місце події ним було викликано представників поліції. Ми з'ясовуємо усі причини і обставини інциденту та сподіваємось на відповідне реагування правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

В ТЦК нагадали, що чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність за ухилення та будь яке перешкоджання роботі військовослужбовців. У випадку, якщо цивільних притягнуть до відповідальності, а суд доведе їхню провину - їм загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Увага, відео 18+. Присутня нецензурна лексика.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що на Закарпатті жінки напали на військових.

Вас може зацікавити:

Багато військовозобов'язаних можуть виявитись "порушниками": у чому колізія з ТЦК

"Я їжджу на тещиному авто": які є нюанси обмеження водійських прав ухилянтів

Будуть шукати чесних лікарів: як в Раді планують перевірити рішення всіх МСЕК