RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Втеча ухилянтів через систему "Шлях": один з організаторів схеми уник покарання

Галицький районний суд Львова ухвалив вирок військовому Віталію Уштану, який допомагав ухилянтам тікати за кордон через систему "Шлях". Суд призначив йому п'ять років ув'язнення, але звільнив від відбування покарання з річним випробувальним терміном.

Про це пише Zaxid.Net.

Читайте також: Нідерланди обмежують допомогу українським чоловікам, а в Ірландії "черешеньки" вийшли на протест

Військовослужбовець зі Львова Віталій Уштан разом з помічником депутата ЛОР Олександра Ганущина Андрієм Тупісом, організовував незаконний перетин кордону для чоловіків призовного віку, які ухилялись від мобілізації. За внесення даних у "Шлях" ділки брали 4500 доларів з людини.

За даними слідства, один чоловік зміг виїхати за кордон завдяки незаконній схемі, членів угруповання викрили під час роботи з іншим клієнтом. Щодо викритих учасників схеми порушили кримінальні справи через незаконне переправлення осіб за кордон.

У суді Віталій Уштан визнав свою провину, заявив, що діяв необдумано "під впливом обставин, які склались у нього на той момент". Він уклав угоду про визнання винуватості з прокурором.

Справу розглянула суддя Ірина Волоско, яка дослідила усі матеріали та визнала Віталія Уштана винним у кримінальному правопорушенні, призначивши йому п’ять років тюрми, але звільнила від відбування покарання з річним іспитовим терміном. Вирок ще можна оскаржити.

Раніше "Апостроф" публікував скандальну заяву влади Угорщини.

  • Вас може зацікавити:

"Військові тут не бувають": де у Києві ухилянти ховаються від ТЦК

Хотів незаконно перетнути кордон: на березі Тиси знайшли тіло ухилянта. Фото

Як у перші дні війни: до київських ТЦК вишикувались черги. Відео