RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Коригував удари Росії: пов'язали зрадника, який наводив фосфорні снаряди на Миколаївщину. Фото

Завдяки доказовій базі Служби безпеки 15 років ув'язнення отримав ще один агент розвідки росіян, який коригував удари по Миколаївській області з використанням фосфорних боєприпасів, реактивних систем залпового вогню "Град" та дронів-камікадзе типу Shahed.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео

"Зловмисник коригував удари агресора по регіону із використанням фосфорних боєприпасів, реактивних систем залпового вогню "Град" та дронів-камікадзе типу Shahed. Він передавав інформацію у вигляді координат об’єктів та місцевості зі своїми "рекомендаціями" для нових або повторних ударів", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали фігуранта внаслідок спецоперації на території обласного центру у травні 2023 року.

"У затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для фотофіксації потенційних цілей та листування з агресором. За матеріалами Служби безпеки суд призначив зловмиснику 15 років тюрми з конфіскацією майна. Як встановило розслідування, засудженим є місцевий житель, мобілізований до військової частини, що дислокується у регіоні", - зазначено у повідомленні.

Наприкінці 2022 року російська розвідка дистанційно завербувала його для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

"Комунікація між агентом та його російським куратором відбувалась через анонімний чат у популярному месенджері. За співпрацю з окупантами їхній поплічник отримував грошову "винагороду", яка надходила на його криптогаманець. На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)" , - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ викрила зрадників на одному з підприємств в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані впіймали колаборанта