RU  UA

Росія взимку може почати мирні переговори з Україною: що підштовхне Кремль на цей крок

Російська армія видихається і Кремль все більше схилятиметься до мирних переговорів, які, ймовірно, можуть розпочатися зимою поточного року.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог, військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов.

Читайте також: Без Байдена і Сі: чи вдасться Зеленському врятувати саміт миру

"Росіяни видихаються і Кремль все більше схилятиметься до переговорів, але це не означає, що такі переговори можуть розпочатися ось найближчим часом. Наразі пройде Саміт світу у Швейцарії, де обговорюватимуть українську формулу світу. Потім заплановано зустріч представників ЄС та Москви в Саудівській Аравії, але це все проміжні зустрічі", - сказав Сазонов.

На його думку, більш предметне обговорення, розпочнеться взимку після виборів президента США.

"Чому я так думаю? Росіяни постійно намагаються вкидати в інформаційний простір і ЗМІ, включаючи й українські, тезу, що в неї просто "нескінченна" кількість людей, техніки та ресурсів. Мовляв, Путін може воювати ще дуже довго, зберігаючи нинішні темпи. Насправді факти, які ми спостерігаємо, говорять зовсім про інше. З людьми та технікою там проблеми. Як показала практика, так звана "часткова мобілізація" до йде з великим скрипом. Росіяни від неї ховаються або не хочуть йти воювати. Як наслідок, вони в Україні або одразу гинуть, або здаються в полон. Нещодавно було повідомлення від ОСУВ "Хортиця", що в зоні їхньої відповідальності за раз у полон здалися одразу 60 росіян. Така партія полонених - це багато. Далі близько 2 тисяч особового складу, яких зняли з Тихоокеанського флоту і мали направити до Сирії, їх перекинули на український фронт. Імовірно, у бік Покровська" - сказав експерт.

Він додав, що частини так званого "африканського корпусу" перекинули на Харківський напрямок.

"Тобто російське командування не може одночасно посилювати угруповання в Африці, Сирії та Україні. Вони змушені оголювати ці напрямки, щоб перекидати війська Україну і тут затикати дірки", - сказав Сазонов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія знову завела "шарманку" про переговори.

  • Вас також може зацікавити:

Чи наблизить Саміт у Швейцарії до миру

Байден не поїде на саміт миру в Швейцарію: названо причину

Україна все ближче до ЄС: чи знайде Київ ключ до "угорського замку"