RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

На Київщині затримали чоловіка і жінку, які палили автівки військових

На Київщині правоохоронці затримали чоловіка і жінку, які на замовлення підпалили військове та волонтерські авто.

Про це йдеться в повідомленні Національної поліції.

За даними пресслужби, 29 липня у передмісті столиці згоріли три автомобілі, які належали волонтерам та військовому. Чоловік та жінка отримували вказівки від "замовника" через месенджер. Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми.

Оперативники карного розшуку та СБУ встановили, що до вчинення підпалів причетна пара молодих людей – 25-річний та 20-річна уродженці Черкаської області, які проживають у селі Петропавлівська Борщагівка. У результаті спецоперації правоохоронців фігуранти були затримані. Співмешканці шукали роботу і знайшли в одному з месенджерів як заробити "легкі" гроші.

Окупанти використовують відео підпалу воєнних автівок для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій проти України. Фігуранти не отримали гроші, на які розраховували - куратор переслав лише частину і пообіцяв інше заплатити пізніше. Натомість затримані тепер понесуть кримінальну відповідальність.

"Поліція застерігає: не зраджуйте країну, не допомагайте ворогу, за такі дії ви ризикуєте провести довгі роки за ґратами!" - нагадали правоохоронці.