RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Ударами HIMARS уражено багато ворожої техніки: що відомо про ситуацію у Курській області

Контратака, яку почали нещодавно росіяни у Курській області, захлинулася.

Такий висновок зробив військовий оглядач Василь Пехньо.

"Пояснюю. Наступ триває вже третій день. Як тільки він розпочався, російські пропагандисти миттєво у телеграмі "звільняли" село за селом. А по факту, що ми бачили донині? Лише одну колону, яка проривається до Снагості. І то - чим завершився цей бій до кінця не відомо", - пише Пехньо.

Він нагадав, що росіяни зазвичай дуже швидко повідомляють про свої успіхи, якщо вони є - вивішують свої ганчірки та виставляють відео одразу в інтернет.

"А тут - штиль. Нічого. На додачу до відео з колоною вчора зʼявилося лише відео, як нібито беруть в полон наших бійців. Що може, звісно, бути правдою. Але з обʼєктивних даних - нуль доказів їхнього "шаленого успіху". Та й пропагандисти якось перестали продавати шалений успіх контратаки", - зазначив військовий оглядач.

На його думку, всі ці факти свідчать, що росіяни загрузли у виснажливих боях.

Також Пехньо розповів, що його контакти на місцях кажуть про знищення за минулу добу великої кількості ворожої техніки американськими реактивними артилерійськими системами HIMARS.

Раніше українські бійці розповіли, що у Курській області росіяни проводять повноцінні штурми. Як і на сході Україні, ворог задіяв велику кількість піхоти.