RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Магія" у Страсну п'ятницю: змови та ритуали від хвороб та ворогів

Страсна п'ятниця в християнстві вважається найжалобнішим днем у році. Саме в цей день був розіп'ятий і прийняв мученицьку смерть Ісус Христос. Але оскільки на Русі магічне мислення, язичництво та християнство перетиналися між собою, в цей день існує безліч обрядів для залучення удачі, здоров'я, любові та грошей.

Які саме є ритуали, розповідає "Апостроф".

Ритуал для лікування хвороб ніг та попереку

Необхідно взяти шматок довгої тканини та протерти нею всі куточки у будинку, після чого сховати так, щоб ніхто не знайшов. У разі болю у попереку, цю тканину необхідно обернути навколо талії. Якщо ж болять ноги, їх необхідно ретельно вимити і протерти тканиною.

Замовляння від алкоголізму

Необхідно зібрати трохи золи з печі на Страсну п'ятницю та піти на пішохідне перехрестя. Після чого кинути цей пил довільно, тричі повторивши слова замовляння:

"Як ця зола не дасть паростки, а паростки пелюстки, з пелюсток плід, так раб (ім'я) вина не візьме в рот: ні в неділю, ні в суботу, ні в п'ятницю, ні в четвер, ні в середу, ні у вівторок , і ні в понеділок. Амінь. Як ця зола ключем не заб'є, солов'ям не заспіває, так і раб (ім'я) вина зелена не зап'є. не буде пити: ні в неділю, ні в суботу, ні в п'ятницю, ні в четвер, ні в середу, ні у вівторок, ні в понеділок, ні в будні, ні на свята Святі. Духа. Амінь".

Цей же обряд потрібно провести в дві наступні п'ятниці після Страсної.

Замовляння від ворогів та заздрісників

Щоб позбутися ворогів, можна скористатися наступним замовлянням.

"В ім'я Отця і Сина І Святого Духа. Цар Ірод б'ється, б'ється, Кров проливає, нікого не шкодує, нікому не спускає. Проти злої людини є Великий Стрілець – Бог Отець! У Господа нашого Ісуса Христа Сонце – лук, місяць – стріла: Є чим стріляти... Нікому не дасть Господь Мене ображати... Господь Бог у мене попереду, Богородиця позаду, З Ними я нікого не боюся, З Ними я нікого не боюся. ікла І в погані очі піски. В ім'я Отця і Сина І Святого Духа. Нині і повсякчас і на віки віків.

Раніше ми писали, що можна і не можна робити перед Великоднем.