RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Що може відволожитися в авто восени: слабкі місця та поради водіям

Експерти розповіли як впливає підвищена вологість повітря восени на автомобіль.

Про це повідомляє "Аuto24".

Слабкі місця

Інтер'єр. Не можна тримати довго в авто одяг, ганчір'я, потрібно частіше провітрювати салон, інакше оббивка та пластикові деталі покриються цвіллю.

Дріт. Гумові ущільнювачі варто періодично міняти або змащувати, а бруд і вологу видувати повітрям. Інакше дуже скоро це все окислиться.

Провід свічок запалювання. Двигун може перестати працювати, якщо на старі високовольтні дроти, які з'єднують свічки бензинового двигуна з котушкою запалювання потрапить різко волога.

Вимикачі. Зношені контакти вимикачів можуть окислюватися від вогкості, можуть бути випадкові помилкові спрацьовування охоронної системи.

Електроніка. Рекомендується стежити за станом електронних блоків, тому що від вологи вони можуть працювати неправильно або взагалі вийти з ладу.

Гальма. Гальмівна рідина вбирає в себе вологу з повітря, а при високій вологості авто залишиться без гальм, особливо після інтенсивних уповільнень. Якість рідини варто тримати на контролі щороку.

Корозія. Кузов іржавіє з подвійною силою при вогкості. Варто позбутися вогнищ корозії, таким чином зайва волога в повітрі не буде впливати на кузов.

Ще поради

Якщо машину підтримувати в хорошому стані, то ймовірність істотної шкоди від вологості - мінімальна. Варто прибрати нагромадження в авто, прибирати в салоні та стежити за ущільненням роз'ємів проводки.

Нагадаємо, названий топ-5 бюджетних седанів з надійною підвіскою.