RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Виглядає не дуже, зате недорогий: у мережі показали кросовер українського виробництва

В Україні випустили бюджетний електричний кросовер Lulida. Модель, вартістю 170 тисяч гривень, зібрано із китайських комплектуючих.

Про це повідомляє "ЗаРулем".

Як зазначається, електрокар розроблено харківською компанією Vilkon Electric Vehicles. Чотиримісний кросовер доволі компактний, має довжину у близько чотири метри. Салон також вирізняється лаконічністю, там є два цифрові дисплеї: приладова панель та мультимедійний екран. Селектором трансмісії є невелика "шайба" спереду на панелі. Також у наявності: електросклопідйомники, камера заднього виду і USB-порт.

Фото: Vilkon Electric Vehicles

Завдяки тому, що спинка заднього дивана складається, можна вивільнити до 1000 літрів простору під певний багаж чи вантаж.

Фото: Vilkon Electric Vehicles

Електромобіль оснащено електромотором потужністю 5,5 літра (4 кВт). Максимально можлива швидкість - 55 кілометрів за годину. Зарядки акумуляторів вистачить на 100-110 кілометрів. За додаткові кошти доступна сильніша батарея, що дозволить долати удвічі більшу відстань. Тривалість зарядки від побутової електромережі - 6-7 годин, від опціональної швидкої зарядки – до 4 годин.

Фото: Vilkon Electric Vehicles

Зараз електромобіль проходить випробування на харківських дорогах. У подальших планах - запуск у виробництво під назвою Vilkon JG.

Фото: Vilkon Electric Vehicles

Експерти припускають, що український електрокар має шанси на комерційний успіх. Оскільки має бюджетну ціну і є повноцінним авто, а не квадроциклом з кабіною.

Компанія Vilkon готова запропонувати три різні дизайни моделі (JG1, JG2 та JG3), а також вантажну версію, призначену для кур'єрської доставки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні з'явилася перша пара електрокарів Audi Q4 e-tron вартістю близько 4 мільйонів.