RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Купити посвідчення водія не вийде: МВС готує "сюрприз" для майбутніх водіїв

Незабаром купити водійське посвідчення стане неможливо, а за кермом авто будуть сидіти лише професійні водії.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС на своїй сторінці у Facebook.

Так, у повідомленні сказано, що працівники МВС принципово реагують на заяви про купівлю водійських посвідчень, а також обурюються ланцюгами корупційної схеми у цьому бізнесі. І тому було прийнято рішення ускладнити можливість отримання прав на керування авто: “Ми за якість та прозорість у наданні послуг, а також постійно працюємо над удосконаленням законодавства у сфері допущення громадян до керування транспортними засобами”.

Перш за все, у МВС планують відредагувати екзаменаційні білети, положення про екзаменатора, типовий регламент послуги з перевірки навичок керування у водія, зміни до процедури екзаменації керманичів.

“Наша головна мета – забезпечити допуск до керування транспортного засобу професійно підготовленого водія”, - йдеться у повідомленні.

У МВС закликають громадян одразу звертатися до них у разі вимагання “благодійних” внесків під час навчання у автошколі: “Якщо ви зіштовхнулися із тим, що під час навчання, чи після закінчення автошколи вам пропонують купити посвідчення водія, або зробити “благодійний” внесок буцімто на рахунок інструктора сервісного центру МВС, одразу ж повідомляйте нам”.

Раніше ми писали, як можна легко підготуватися до тестів на знання ПДД.