RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні скасували податки на ввезення авто з-за кордону: що це означає

У Верховній Раді України повністю звільнили від оподаткування імпорт автомобілів приватними особами, а юридичні зможуть завозити їх без сплати акцизу та ПДВ.

Про це повідомляє Auto.24.

Так, народні депутати звільнили всі імпортовані товари від мита та податку на додану вартість (ПДВ). Свій голос за законопроект під номером 7190 віддали 353 обранці.

“Повністю звільнено від оподаткування ввезення транспортних засобів громадянами. Звільнено від акцизного податку та ПДВ ввезення транспортних засобів суб'єктами спрощеної системи” , – йдеться у пояснювальній записці нового закону.

Стаття 69.24 Податкового Кодексу тепер звучить так:

“З 1 квітня 2022 року на період дії військового стану на території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком операції з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, призначених для перевезення десяти та більше осіб, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту”.

Щоб цей закон набув чинності, його має підписати Голова Верховної Ради та Президент України, після чого документ має бути опублікований в офіційній пресі.

Нагадаємо, раніше українська митниця через війну спростила процедуру ввезення з-за кордону деяких типів автомобілів.