RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Як замінити найголовнішу лампу в авто: докладна інструкція для водіїв

У разі виникнення потреби заміни лампочок в авто на фарі, можна скористатися інструкцією для самостійного ремонту. Складнощі можуть бути на етапі діставання тилової частини фари, як і лампи всередині.

Про це розповідає "Апостроф".

Так, у деяких моделях авто потрібно демонтовувати або фару, або решітку радіатора, або найближче колесо, або навіть весь бампер. Йдеться про Opel Astra H, BMW E90, Ford Mondeo III, Citroen C1, Volkswagen Golf IV.

Далі потрібно дотримуватися таких інструкцій:

  • Відкрити кришку. Гумову кришку необхідно стягнути, узявшись за язичок або за край. Пластикова кришка знімається, якщо повернути на чверть оберти. Але важливо не загубити гумовий ущільнювач під нею, тому що кришка повинна бути герметичною, щоб захистити від пилу.
  • Зняти електричний роз’єм з цоколя лампи. Можна це зробити одразу або після того, як зняти кришку, все залежить від конструкції машини. Треба справні контакти, що туго з'єднані, тягнути із силою. Основних типів кріплення лампи у фарі два: пружинним фіксатором або поворотом на "різьбі".
  • Відстебнути пружинний фіксатор, який притискує лампу до її місця у гнізді відбивача. Це найскладніше з процесів, тому що буває доводиться це робити навпомацки, а зачипляти пружину за гачки відбивача буває досить складно. Не всі типи ламп відповідного фіксатора це мають, сама лампа фіксується поворотом на четверть оберту.
  • Витягнути лампу. Лампу треба тягнути за ніжки контактів чи за пластикову оболонку. Це робиться для того, щоб не нашкодити склу колби. Але це не має значення, якщо лампа згоріла.
  • Вставити нову лампу. Лампу треба встановити у певному положенні, для цього є спецвиступи - у гнізді на відбивачі є вирізи. Також необхідно під’єднати штекер проводки та туго закрити кришку.

Раніше ми давали корисні поради, як перевірити справність кондиціонера в авто.