RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У США випробували водневу електровантажівку - заряду вистачає майже на 500 км: фото та відео

Уже з наступного року Toyota спільно з Kenworth Truck Company планує виробляти модулі трансмісії на паливних елементах на своєму заводі у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомляє Аutogeek.

Toyota Motor та американська компанія Kenworth, яка займається випуском середніх та важких вантажівок, сідельних тягачів, вантажних шасі та самоскидів, успішно завершили проект ZANZEFF Shore to Store, в рамках якого створили та випробували електровантажівку на паливних елементах Toyota-Kenworth T680 FCEV з кодовою назвою Ocean.

Читайте також: Які авто найпопулярніші у світі: ТОП-10 рейтингу продажів

Основна мета участі Toyota та Kenworth у проекті полягала в тому, щоб майже відповідати продуктивності дизельних тягачів, при цьому усунувши викиди, щоб забезпечити стійке рішення для великовантажних перевезень.

Базою для вантажівки Toyota-Kenworth T680 FCEV під кодовою назвою Ocean був дизельний двигун 2017 року, що проїжджав близько 320 км на день. T680 FCEV має запас ходу близько 480+ км при повному завантаженні до 37194,5 кг, а також без простоїв між змінами для заряджання та короткого 15–20-хвилинного часу заповнення, FCEV можуть працювати кілька змін на день та долати великі дистанції.

Результати проекту вражають і демонструють, що водневі вантажівки вже готові замінити дизельні аналоги. Вони не залишаються за продуктивністю, добре справляються з великовантажними перевезеннями і не забруднюють атмосферу .

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що BMW показала свій найважчий позашляховик , який виглядає, як звір в автомобільному вигляді.