RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Миття авто взимку: які є ризики і як часто це варто робити

Багатьох власників автомобілів взимку хвилює запитання, наскільки часто варто завозити свою машину на мийку і чи взагалі це можна робити.

Про миття автомобілів у зимовий період розповіли в Авто bigmir)net.

Взимку на дороги посипають сіль та хімічні реагенти, щоб зменшити ковзання, але ці, на перший погляд, корисні дії все ж приносять деяку шкоду для автомобілів, зокрема, для лакофарбового покриття, яке псується від налипання хімічних речовин.

Читайте також: Трюк з пакетом допоможе очистити лобове скло від від інею та льоду за лічені секунди

Якщо у вас на покритті кузова є навіть найменші тріщинки чи пошкодження, то весь бруд з дороги вступить у хімічну реакцію з голим металом, унаслідок чого до кінця зими на машині можуть з'явитися перші прояви іржі.

Зважаючи на вищезазначені ризики, автомобіль миють узимку насамперед для захисту лакофарбового покриття, а потім вже для охайного зовнішнього вигляду.

Миття авто за мінусової температури має низку нюансів, серед яких дотримання оптимальної кількості візитів на автомийку. Експерти радять робити це раз на місяць, але уникати ручного миття й мийок самообслуговування, оскільки в такому разі зростає ризик утворення льоду.

Водночас слід зауважити, що миття взимку авто може спричинити пошкодження гуми й того ж лакофарбового покриття, тому що в мікротріщини може потрапити вода й замерзнути там, підриваючи фарбу зсередини. Це наштовхує на важливий висновок: мити авто взимку треба тільки в приміщенні з плюсовою температурою.

До того ж під час миття необхідно використовувати або холодну, або теплу воду, але аж ніяк не гарячу, аби уникнути різкого перепаду температур. Особливу увагу потрібно приділити чистоті арок, порогів і днищу, адже саме там накопичується найбільше бруду з дороги.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чим замінити скребок для авто, щоб очистити лобове скло від льоду.