RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Великий штраф та конфіскація авто: в Україні хочуть серйозно посилити покарання за одне з порушень ПДР

Відсутність страхового поліса у водія може стати приводом для штрафу, а крім того в Україні хочуть посилити відповідальність за керування авто у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння, чи під впливом лікарських препаратів. Повторне протягом року керування в нетверезому стані пропонують карати штрафом у розмірі до 51 тисячі гривень.

Це прописано у законопроекті "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції)" зареєстрованому на сайті Верховної Ради.

"Метою законопроекту є підвищення безпеки дорожнього руху, зниження кількості ДТП шляхом посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, та, як наслідок, досягнення справедливого підходу до забезпечення автомобілями Збройних сил України", – йдеться в пояснювальній записці до документа.

Читайте також: Чи має право поліцейський вимагати від водія протоколу техогляду: українцям дали відповідь

Законопроект передбачає збільшення штрафа за повторне протягом року керування в стані сп’яніння до 51 тисячі гривень, а також вилучення водійського посвідчення на 5 років і конфіскацію авто порушників.

Якщо ж водій попадеться на нетверезому водінні втретє за рік, пропонується штрафувати його на 68 тисяч гривень, забирати водійське посвідчення на 10 років та конфісковувати авто.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні можуть скасувати евакуацію автомобілів інспекторами з паркування під час війни.

  • Ще новини на тему:

В Україні спростять замовлення гарних автономерів: у МВС назвали дату

Штрафи автофіксації повертаються до "Дії": на які зміни важливо звернути увагу

Українців стали частіше штрафувати за популярне "порушення": чому це незаконно