RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Українці зможуть забронювати бажані автономера: як скористатися послугою і скільки коштує

В Україні з'явилася нова послуга для автоводіїв – можливість обрати та забронювати номерний знак для транспортного засобу із бажаною комбінацією цифр через "Дію".

Про це йдеться на сайті Головного сервісного центру МВС.

Зазначається, що це можна зробити в Електронному кабінеті водія у розділі Електронні послуги.

"Продовжуємо робити державні послуги доступнішими. Реформування державних сервісів навіть під час війни — можливе. І це ще один крок до реалізації онлайн-послуги перереєстрації транспортних засобів у майбутньому", — наголосив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Так, раніше можна було обрати номерний знак серед платних комбінацій, заплативши при цьому від 4 800 до 36 000 грн. Інші ж автономери видавалися безкоштовно, але рандомно. Тепер послуга вибору серед безкоштовних автономерів також доступна, проте за бронь конкретних цифр необхідно сплатити 360 грн.

Перед візитом до конкретного сервісного центру можна подивитися, які є вільні номерні знаки, вибрати та забронювати їх.

Читайте також: В Україні хочуть ввести штрафи для "гонщиків": де буде діяти заборона

Як це працює?

Авторизуйтесь в Електронному кабінеті водія через банкінг, Дія.Підпис або електронний підпис. Після чого зарезервуйте уже готовий номерний знак та сплатіть кошти. Він там чекатиме до 10 днів, поки його закріплять за певним транспортним засобом.

Нові можливості передбачають можливість вибору конкретного регіону в Україні, обрання сервісного центру МВС та типу транспортного засобу, де можна оглянути всі доступні комбінації номерних знаків в реальному часі.

Замовити бронювання послуги можна для різних типів транспортних засобів, включаючи легкові автомобілі, вантажівки, автобуси, причепи, напівпричепи, мотоцикли та мопеди. На кожен транспортний засіб може бути замовлений лише один номерний знак.

Якщо замовник бронювання не звернеться за послугою перереєстрації протягом 10 календарних днів, бронювання буде скасовано автоматично. Це дозволяє іншим користувачам вибрати цей номерний знак для свого транспортного засобу.

Після бронювання ви зможете отримати заброньований номерний знак в сервісному центрі МВС, де він знаходиться на зберіганні, разом з процедурою реєстрації або перереєстрації вашого транспортного засобу.

Орієнтовна вартість онлайн-послуги включає в себе:

  • 360 грн за бажану комбінацію цифр або від 4 800 до 36 000 грн за визначені комбінації цифр (залежить від вибору замовника),
  • можливу комісію платіжної системи чи банку.

Потім окремо сплачуються такі платежі:

  • по 10,8 грн за кожну добу бронювання номерного знаку (максимум — 10 днів);
  • близько 300 грн за номерну базу (металева спецпродукція, вартість залежить від регіону та від типу транспортного засобу),
  • 200 грн за адмінпослугу реєстрації/перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС;
  • 312 грн за бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;
  • можливі комісії платіжної системи чи банку.

Номерні знаки закріплюються за авто виключно під час реєстраційних дій з транспортним засобом. Автовласник отримає нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки в сервісному центрі МВС, де їх було заброньовано.

Раніше ми розповідали, які правила ввезення авто в Україну діють в серпні.

  • Вас може зацікавити:

Пасажир в авто не пристебнувся ременем: скільки доведеться заплатити водієві як штраф

Водій фури перевищив вагову норму: чи можуть його оштрафувати на підставі даних ТТН

Водію призначили штраф за "відсутність" документів у Дії: що вирішив суд