RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

З 1 вересня зміняться правила виїзду за кордон: що потрібно знати українським водіям

З 1 вересня виїзд за кордон на пасажирських транспортних засобах буде можливим лише за умови зазначеного класу екологічності.

Про це повідомляє ДСБТ-УКРТРАНСБЕЗПЕКА у Telegram-каналі.

"Із 1 вересня, якщо у пасажирському транспортному засобі не буде визначений клас екологічності або зазначений клас екологічності ЄВРО-1, подати заявку на перетину кордону "18-60" стане неможливим", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з підпунктом 2 пункту 7 Ліцензійних умов, які були схвалені постановою Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2015 року № 1001 та внесені зміни, заява на отримання ліцензії має включати підтверджувальні документи, додатково до документів, які передбачені статтею 11 Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності".

Читайте також: В Україні оновили процедуру обов'язкового техогляду авто: що змінилось з 25 серпня

До цих підтверджувальних документів входять, зокрема, відомості про транспортні засоби, які є власністю, орендовані, надані в кредит або лізинг ліцензіата, згідно з формою, яка зазначена у додатку 3 до згаданих умов.

Даний додаток передбачає надання інформації про клас екологічності транспортних засобів, а також завірені заявником копії свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та тимчасових реєстраційних талонів, у разі якщо їх вимагає оформлення.

В "ДСБТ-УКРТРАНСБЕЗПЕКА" наголосили на тому, що документи, у яких закінчився термін придатності є недійсними. Проте, якщо у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу є відмітка класу екологічності додатково надавати сертифікат не потрібно.

Раніше ми публікували топ-5 помилок водіїв при експлуатації авто.

  • Вас може зацікавити:

В Україні хочуть карати за дрифт: які покарання пропонує Рада

Їзда у спеку: п'ять способів охолодити салон авто без кондиціонера