RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Не всі водії про них знають: сім "секретних" отворів в авто, за якими потрібно завжди стежити

Для деяких людей багато нюансів по догляду за автомобілем у новинку. Зокрема, не всі знають про дренажні отвори, які відіграють важливу роль, але можуть засмічуватися, створюючи проблеми автомобілісту.

На що звертати увагу розповідає "Апостроф".

Дренажний отвір паливного бака

Оскільки кришка паливної горловини не забезпечує повну герметичність, то при засміченому дренажному отворі дощова волога може збиратися біля горловини, що може призвести до потрапляння води в паливний резервуар. На жаль, для видалення вологи з резервуара у більшості сучасних автомобілів потрібно зняти його. У цьому полягає важливість регулярної перевірки дренажного отвору під кришкою бензобака для власників автомобілів.

Дренажний отвір у люку

Нині багато автомобілів оснащені люками, які також мають відповідні дренажні отвори на даху. Зазвичай вони розміщені у кутах звичайних чи панорамних люків. Ці отвори необхідні забезпечення збереження герметичності люка під час дощу. Вони практично непомітні для очей, оскільки приховані від нашої уваги. Багато власників автомобілів часто навіть не знають про наявність таких дренажних отворів у конструкції кришки люка на даху.

Дренажні отвори у дверях автомобіля

У дверях є дренажні отвори, які можуть забиватися брудом, що летить з дороги під час руху. Це може призводити до засмічення дверних дренажів. Зливні отвори у дверях, як правило, знаходяться в нижній кромці під гумкою. Ці отвори необхідні, щоб відводити воду, яка потрапляє у двері.

Читайте також: Чому може "втомитися" ваш кузов? Чотири помилки, що призводять до появи іржі

Зливний отвір у нижній частині багажника

Більшість сучасних автомобілів мають дренажні отвори, які знаходяться в підлозі багажника. Зрозуміло, що багато власників автомобілів можуть навіть не помічати ці зливні отвори навіть після багаторічної експлуатації. Як правило, ці отвори розташовані під запасним колесом, а в деяких автомобілях їх може бути навіть два.

Нижній дренажний отвір для зливу конденсату

Отвір для зливу конденсату із салону автомобіля зазвичай розташований у нижній частині системи кондиціювання повітря. Зібрана конденсована волога стікає безпосередньо на дорогу під дном автомобіля. Багато водіїв, які лише недавно стали власниками авто, обладнаним кондиціонером, можуть бути здивовані виявленням слідів води під автомобілем.

Зливні отвори у моторному відсіку

Зливні отвори в моторному відсіку знаходяться в його задній частині, під нижньою кромкою лобового скла, за решіткою вентиляції. Через розміри цієї області моторного відсіку в ній часто накопичується листя та інше сміття. Якщо не проводити регулярне очищення цієї області під вентиляційною решіткою, зливні дренажні отвори, розташовані там, можуть засмічуватися, що призведе до припинення відведення води, що потрапляє туди. Це, своєю чергою, може сприяти розмноженню шкідливих бактерій. Зрештою, ці бактерії можуть потрапляти в салон автомобіля через систему кондиціонування повітря, що також може призвести до постійного збільшення вологості в салоні.

Форсунки омивача лобового скла

Форсунки склоомивача часто залишаються непоміченими автовласниками, що, на жаль, може призвести до недооцінки їхньої важливої ролі у забезпеченні безпеки на дорозі. Важливо пам'ятати, що форсунки склоомивача відіграють ключову роль в ефективному очищенні лобового скла під час руху автомобіля. Звичайно, щітки склоочисника також мають велике значення, але робота форсунок робить прямий вплив на те, наскільки ефективно щітки справляються із завданням очищення скла.

Раніше ми розповідали, які три обов'язкові дії перед поїздкою.

  • Вас може зацікавити:

Усунути бітум з авто без пошкоджень поверхні: ефективний засіб

Як дізнатися, коли час проходити техогляд: чотири головні правила

"Погода" в салоні авто: як правильно використовувати кондиціонер та клімат-контроль навесні та влітку