RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Недогляд може вдарити по гаманцю: як часто потрібно мити авто

Автомобільні експерти розповіли про правильне миття транспорту. Від його частоти залежить, чи не почне іржавіти автомобіль.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Готуємо авто до зими: 10 важливих моментів, які не можна ігнорувати

Правила миття авто

Експерти дали чотири рекомендації щодо частоти миття:

1. Фахівці радять мити авто після дощу, оскільки буває так, що дощова вода може містити хімічні речовини чи реагенти (особливо у промислових регіонах). Хімічні речовини можуть серйозно пошкодити кузов, провокуючи появу іржі. Якщо авто потрапило під дощ, варто помити тільки-но дозволить погода. Так буде видалено потенційно шкідливі речовини, що захистить кузов від іржі.

2. Також треба мити авто після проїзду солоною дорогою. Якщо взимку використовуються солі чи реагенти на дорогах, рекомендують мити транспорт після проїзду по солоній дорозі. Солі можуть пошкодити кузов, особливо якщо залишаються на ньому тривалий час.

3. Ще рекомендують робити регулярне миття: щонайменше раз на місяць чи за необхідності. Це видалить бруд, пил та різні забруднення, які здатні завдати шкоди кузову.

4. Потрібно зробити захисне покриття: можна розглянути можливість застосування захисного покриття на кузові авто, такого як віск чи керамічне покриття. Це допоможе зменшити вплив забруднень та поліпшити захист від іржі.

Раніше ми писали, як їздити безпечно на авто взимку.

  • Вас також може зацікавити:

Буде багато проблем: чому довгий простій шкодить автомобілю

Заряджають електрокар за 6 хвилин: у Британії презентували нове покоління акумуляторів

Як зробити освітлення будинку від акумулятора авто: відеоінструкція