RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

Всі новини

Чому після заміни мастила буває стукіт у двигуні авто: п’ять причини

Після проведення процедури заміни масла у двигуні автомобіля, іноді виникає неприємний стукіт. Існує п'ять основних причин, які можуть спричинити це явище.

Про це повідомляє "Апостроф".

Перша причина полягає в тому, що у двигун може бути залито масло або в недостатній або надмірній кількості. Це неправильне співвідношення може призвести до нештатних шумів усередині двигуна.

Читайте також: Який вигляд матиме новий електрокар від Renault в 2024 році: унікальні фото і відео

Друга причина стукоту пов'язана із забрудненим масляним насосом. Якщо фільтр виявляється засміченим, це може призвести до обмеження потоку масла і зниження його тиску, що, в свою чергу, викликає появу стукоту у двигуні.

Третя причина може вказувати на те, що після заміни масла мотору та фільтрам потрібен деякий час для досягнення оптимального рівня мастила. Зазвичай цей процес займає всього кілька хвилин, але зараз стук може бути помітний.

Четверта причина може бути пов'язана з несправністю масляного насоса в автомобілі. Якщо насос функціонує неправильно або його робота порушена, це може призвести до недостатнього тиску олії та виникнення стуку.

Нарешті, п'ята причина стукоту пов'язана з використанням низькоякісного мастила та фільтра. Якщо при заміні масла використовуються компоненти низької якості, вони можуть не забезпечити належне мастило і фільтрацію, що в результаті призводить до стукоту двигуна.

Важливо відзначити, що стукіт після заміни олії зазвичай є тимчасовим явищем. Однак, якщо стукіт продовжує бути присутнім або посилюється, рекомендується звернутися до професіоналів для діагностики та усунення можливих проблем у двигуні автомобіля.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як легко очистити лобове скло від розводів.

  • Вас також може зацікавити :

У Європі назвали найгірші літні автомобільні шини

Як дізнатись за номером звідки авто: таблиця по областях

Автохімія не знадобиться: як легко почорнити шини на авто