RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У світі відзначають День святого Патріка: історія і традиції свята

У світі 17 березня відзначають День святого Патріка. Це свято родом з Ірландії і його історія починається в кінці IV століття в Британії, де у римських громадян - священика Кальфурніуса і його дружини Кончесси народився син, якого назвали Мевін Суккат. Хлопець не був прихильником віри в єдиного бога. У 16 років його захопили в полон і продали в рабство в Ірландію. Там він 6 років пас худобу і прийшов до християнської віри.

За переказами, юнак несамовито молився, і Господь зглянувся над ним. Мевіну вдалося врятуватися з полону і повернутися Британію. Незабаром він відправився на територію сучасної Франції і став єпископом. Тоді ж він прийняв нове ім'я - Патріціус (Патрік). За дорученням папи Целестина I Патріціус почав свою місію щодо встановлення християнства в Ірландії. Вважається, що саме він приніс писемність в Ірландію.

Раніше в день смерті Святого Патрика, 17 березня, влада Ірландії на офіційному рівні забороняла пабам працювати. У 1961 році заборона була скасована.

17 березня є національним святом не тільки в Ірландії, але і в Нігерії і Мексиці. Також день Святого Патріка щорічно відзначають в США, Новій Зеландії, Канаді, Австралії, Аргентині, Великій Британії та інших країнах, в тому числі і в Україні.

У самій Ірландії існує традиція прикріплювати до одягу трилисник. На вулиці виходять люди в костюмах, оркестри з волинками. У Чикаго в цей день щорічної фарбують річку в зелений колір. Також в День Святого Патрика в світі випивається близько 7,4 мільйонів літрів ірландського пива.

Як повідомляв "Апостроф", названі дні, які будуть вихідними в Україні в 2018 році.