RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Львові розпочався ювілейний Leopolis Jazz Fest-2021

партнерський матеріал

У Львові розпочався Х міжнародний джазовий фестиваль Leopolis Jazz Fest, протягом 5 днів на сценах Leopolis Jazz Fest виступить близько 200 музикантів з 18 країн світу. Фестиваль стане першою великою концертною подією, яка пройде в Україні з початку пандемії.

На Сцені фестивалю ім. Е. Рознера виступить володар 4 Греммі SEAL. Серед хедлайнерів також Кріс Ботті, Камасі Вашингтон, Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis (JLCO), Вінтон Марсаліс, Авішай Коен, переможці конкурсу LetterOne RISING STARS Jazz Award (European edition), Ітамар Борохов, Катрін Віндфельд, Гарольд Лопес-Нусса та Ян Лундгрен. У День Конституції України, 28 червня тут пройде концерт Pianoбой Jazz Live.

Також працюватимуть дві сцени у центрі міста з вільним доступом - на площі Ринок та у дворі Палацу Потоцьких. Концерти відбудуться за участі колективів з Австрії, Італії, Іспанії, Литви, Люксембургу, Німеччини, Польщі, Туреччини, Франції, Швеції та Швейцарії.

Для гостей фестивалю працюватимуть 3 пікнікові зони, де на великих екранах будуть транслюватися концерти головної сцени ім. Е. Рознера. Вхід у пікнікові зони за квитками з символічною вартістю. Найбільша пікнікова зона буде на території стадіону "Юність" в парку ім. Б. Хмельницького. Розміститися можна і у пікніковій зоні Київстар біля нижнього входу до парку. Біля верхнього входу до парку розташована пікнікова зона Старопрамен.

25 та 26 червня працюватимуть cцени Street music by Leopolis Jazz за підтримки Київстар. У центрі Львова відбуватимуться відкриті музичні перформанси без жанрових обмежень. Усі бажаючі зможуть проголосувати, щоб визначити найкращого вуличного виконавця або групу.

Сьомий рік поспіль в дні фестивалю Леополіс Джаз, з 24 по 28 червня, всіх гостей та жителів Львова розважатиме двоповерховий автобус-кабріолет Borjomibus.

26 та 27 червня гості фестивалю матимуть можливість зіграти партію в шахи з чемпіонками світу та України Анною і Марією Музичук. Вони проведуть сеанс одночасної гри на 12 дошках. Приєднуйтесь до гри: 26 червня – з 18:00 до 19:00 на пікніковій зоні "Стадіон" та 27 червня – з 11:00 до 12:00 у подвір’ї Палацу Потоцьких.

В рамках Leopolis Jazz Fest 27 червня відбудеться презентація україномовного видання книги Лорі Верхомин "Кохання. Життя і Смерть з Біллом Евансом". Ведучий - Олексій Коган.

Такожвідбудуться майстер-класи у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка. 26 червня о 13:30 – майстер-клас Камасі Вашингтона та 28 червня о 15:30 – майстер-клас Вінтона Марсаліса.

Фестиваль відбудеться за підтримки Генеральних партнерів: Mastercard, Київстар, Borjomi. Підтримку фестивалю надали посольства Швейцарії, Туреччини, Іспанії, Литви, Данії, Ізраїлю, Литви, Австрійський культурний форум та OeAD, посольство Франції та Французький інститут, посольство Італії та Італійський інститут, Goethe-Institut.

Leopolis Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в Україні в останні вихідні червня. Перший фестиваль відбувся у 2011. Фестиваль відвідує понад 100 тис гостей з України та іноземних країн. У 2016 фестиваль був визнаний The Guardian одним з найкращих джазових фестивалів Європи. Через пандемію X Leopolis Jazz Fest був перенесений з 2020 року на 2021.